Dag 45

Hej och hå.. 

Dag 45 på mitt godisförbud och i lördags hade jag min största frestelse hittills.. 

Som jag har skrivit så är chips det som jag verkligen är svag för, det är det bästa jag vet.. Och i lördags hemma hos Moa så hade de chips, skålen stod typ 1 meter ifrån mig.. 

Men jag tog inget!! Så det var bra!! :D Men det var jobbigt...

Och sen så behöver jag hjälp med en grej.. Jag ska på bio nångång framöver.. Och jag vill alltid ha något att äta på bion.. Egentligen popcorn, men det räknas ju som godis..

Men nötter, räknas det som godis? Det är väl egentligen rätt så nyttigt? En liten påse nötter, eller sånt här svindyrt naturgodis, eller ska det räknas som rent godis?

Jag behöver hjälp med detta, så ni får hemskt gärna svara :P

Utfall

Alltså, jag förstår mig inte på Sixtens utfall. Eller snarare vad det är som triggar honom till utfall..

I förrgår när vi var med Moa mötte vi hundar tre gånger och han gjorde inte ett enda utfall, vi var på avstånd eller så gick vi in i skogen så att det blev avstånd och båge..

Så idag, eller nyss, när jag var ute och gick på vägen kom det två huskys. De är helt lugna och gör aldrig en fluga för när.. 
Sixten får syn på dom och säger inget, men man ser att han börjar muppa sig. 
Så jag tar honom och går åt sida, ungefär 30 meter, så att det blev samma avstånd som igår, men ändå när de går lugnt förbi och hundarna tittar inte ens mot oss och de gör inga konstiga signaler, så gör Sixten världens utfall och vägrar att ta godiset. Även fast jag överröste honom med godis innan han började skälla så tog han inte godis då heller..

Så vad triggar honom?
Nåt jag iofs kom på nu medans jag skrev var att alla hundar vi mötte igår var små.... Eller relativt små.. Så det kanske är det som gör skillnaden? 

Svårt är det iaf och veta när var och hur.. Han funkar på ett sätt ena dag och på ett annat andra dagen.. Suck..

På besök

Igår var jag och Sixten hos min syster Frida i kumla hela dagen. Hon var hemma med barnen så hon ville ha sällskap.

Det blev en heldag, med skratt, bus, mat, film, mys, prat och mera prat. Det faktiskt ett helt underbar dag!! Kunde inte haft det bättre. Åkte därifrån vid nio igår kväll.

Sixten skötte sig exemplariskt och var ganska lugn :) 

Det var så skönt att få vara hos familjen och prata av sig lite, jag behövde det. Prata av sig med någon som faktiskt kan lägga om mig och säga precis de sakerna jag behöver höra. Är så tacksam att jag har två av mina systrar i samma län. 

Två av mina älskade syskonbarn <3
Förresten så när jag kom hem i fredags så stod det en stor fin bukett med lila tulpaner på köksbordet! Hade fått dom av min älskade svärmor, blev hur glad som helst och det var precis det jag behövde!